Varier den klassiske burger og server en burger med smag og touch af vinter. Her er brugt lækker andebryst som supplement i en burger serveret på en ny, kulinarisk måde. Server burgeren med grove fritter eller en god salat for et endnu mere fyldigt måltid.
Prøv også opskriften: Lakseburger med avokado-mayo
Tid: 40 minutter
Marinering, and: 2 timer (evt. natten over)
Trækketid, kål: 1 time
Trækketid, agurk: 45 minutter
Antal personer: 4
• 2 andebryster
• 2 tsk stødt koriander
• 2 tsk stødt kanel
• 1 tsk stødt spidskommen
• 1 tsk salt
• 4 burgerboller
• god mayonnaise
• hoisinsauce
Lynsyltet kål:
• 300 g frisk rødkål
• 2 tsk salt
• 2-3 spsk citronsaft
Agurkerelish:
• 1 agurk
• 70 g skalotteløg
• 2 tsk salt
• 2 spsk æbleeddike
• 2 spsk flydende honning
• 1 sød chilisauce
Læs også: Den nemmeste måde at lave pizza på
Sådan laver du burger med and:
1. Rids andebrysterne på skindsiden med en kniv, og vend dem i de tørre krydderier. Lad dem trække 2 timer (evt. natten over) på køl.
2. Lynsyltet kål: Snit rødkål fint, og vend den med salt og citronsaft. Lad den stå 1 time.
3. Agurkerelish: Høvl agurk i tynde skiver på langs. Pil løg, og skær dem i ringe. Læg agurk og løg i en skål, og drys med salt. Pisk eddike, honning og chilisauce sammen. Hæld det over agurk og løg. Lad trække i 45 minutter.
4. Steg andebrysterne på en pande i 5 minutter på skindsiden. Vend dem, og steg dem i ca. 10 minutter på den anden side.
5. Rist bollerne, og smør dem med mayonnaise. Læg dem sammen med syltet kål, skiver af and, agurkerelish og hoisinsauce.
Læs også: Lav dine egne gourmet hotdogs