Prøv at bruge dine stikkelsbær i en skøn sommersalat. Bland de syrlige bær med perlebyg og grøn pestosovs, og servér den til stegt eller grillet kylling.
af Helle Brønnum Carlsen11.07.2016Foto: wichmann + bendtsen photography
Stikkelsbær kan bruges til andet end grød, marmelade og kompot. De små syrlige bær gør sig rigtig godt i en perlebyg-salat sammen med en omgang pestosovs med persille, basilikum og citron. Stikkelsbær-salaten er god som gæstemad på terrassen, da salaten kan laves i god tid, og kyllingen grilles på terrassen, mens I spiser forret eller får en velkomstdrink. Prøv også en skøn stikkelsbær-dessert med flødeskum og vanilje!
Det skal du bruge til kylling med stikkelsbær-salat:
4 pers.
500 g kyllingebryst med skind, uden ben
400 g stikkelsbær
75 g grøn, sprød salat
50 g bred persille
½ potte basilikum
100 g perlebyg
Salt og peber
Saften af ½ citron + den anden halvdel i både til pynt.
Drys kyllingen med salt og peber og steg den i ovnen ved 220° i 15 min. Alternativt kan den grilles ca. 15-20 min., efter den er gnedet med salt og peber.
Kog perlebyg efter anvisning på pakken. Skyl og pluk persillen. Blend basilkum med salt, peber, citron og olie til en grøn pestosovs. Vend den i byggen.
Skyl salat og stikkelsbær og vend dem i byggen sammen med hele blade af persille og server det til kyllingebrystet med både af citron.