Aftensmad

Lækker og cremet græskarsuppe med ingefær

Vi hilser efteråret velkommen med en cremet og spicy græskarsuppe. Det er en af de retter, der for alvor emmer af indendørshygge, og så er det tilmed nem hverdagsmad!
af Marie Melchior.21.10.2020Foto: Aller Media.

Det mellemstore, orange hokkaidogræskar er det mest almindelige spisegræskar på vore kanter, men andre kan også fint bruges i madlavningen. Gå efter tunge, faste græskar med hård skræl, når du skal lave denne lækre suppe eller andre skønne græskarretter.

4 personer

Ingredienser

  • 1 kg spisegræskar
  • 3 skalotteløg
  • 2 fed hvidløg
  • 2 tomater
  • 1 spsk. korianderfrø
  • 2 cm frisk ingefær
  • 1 skive hvedebrød
  • 25 g smør
  • 1½ l bouillon
  • 1 dl fløde
  • Salt og friskkværnet peber

Pynt

  • Frisk koriander
  • 1 pose saltede græskarkerner
  • 1 lille bæger cremefraiche 38 %

Sådan laver du græskarsuppe

  1. Skær græskarret i både, og fjern kerner, skræl og indmad. Skær græskarkødet i tern.
  2. Pil skalotteløg og hvidløg, og hak dem. Hak ingefærstykket fint.
  3. Stød korianderfrø i en morter.
  4. Skyl tomaterne, og skær dem i tern. Skær brødet i tern.
  5. Smelt smørret i en stor gryde, og svits hvidløg og skalotteløg let, uden at det tager farve. Tilsæt korianderfrø og ingefær.
  6. Hæld bouillon i gryden, og tilsæt græskar, tomater og brødtern. Læg låg på, og lad suppen simre i 30 minutter, til græskarkødet er mørt.
  7. Blend suppen, gerne med en stavblender direkte ned i gryden.
  8. Hæld evt. suppen gennem en si, hvis du ønsker den helt jævn.
  9. Tilsæt fløde, og varm suppen igennem. Smag til med salt og peber.
  10. Anret suppen i skåle, og pynt med korianderblade, græskarkerner og lidt cremefraiche i hver portion. Server eventuelt brød til.

TIP: Æble skåret i tynde skiver pynter smukt på toppen.

Sponsoreret indhold