Aftensmad

Lækkert andebryst med sellericreme

Jesper Paustian viser dig her, hvordan du laver let gravet andebryst med en mørk sellericreme bestående af selleri, smør, mælk og fløde.
af Annonce10.04.2014

You need a browser that can handle Iframes to be able to view this page.

Server et let gravet andebryst med mørk sellericreme og fedtegrever

Du får opskriften lige her:

Prøv også: Honningstegt andebryst

Det skal du bruge:
2 stk. andebryster
5 g knuste enebær
Salt
20 g rørsukker

Sådan gør du:
Andebrystet befries for skind og sener og krydres herefter med salt og sukker samt knuste enebær. Derefter stilles andebrysterne på køl i cirka 1 time.

Andebrystskindet skæres nu i små tern. Kom nu de små tern af andebrystskind på en tør pande og rist skindet til det bliver til fedtegrever. Fedtet sigtes nu fra greverne og andefedtet gemmes til senere brug til at stege andebrysterne i.

Mørk sellericreme:
1 selleriknold - lille
150 g smør
2 dl mælk - gerne sødmælk
3 dl fløde
1 bundt salvie
Salt og peber

Knoldsellerien vaskes og yderskallen skælles med en kniv, skæres i små tern og skylles igen for jord.

Smørret kommes i en tykbundet gryde, helst en stegeso. Brun smørret af og tilsæt derefter ternene af selleri sammen med salvie. Brun selleriternene godt af i cirka 15-20 minutter, indtil de har fået en gylden farve.

Når sellerien har fået godt med farve, tilsættes salvie, mælk og fløde. Lad det hele simre i cirka 10-20 minutter, indtil selleriternene er møre.

Imens selleriternene simrer, steges andebrysterne nu i 4-5 minutter på hver side, så de er klar til serveringen.

Når selleriternene er kogt møre, kommes de i en blender og blendes sammen med resten af væsken fra gryden, som kommes i lidt af gangen. Dette skal blendes, indtil cremen er helt blank. Smag til med salt og peber.

Servering:
De stegte andebryster serveres med sellericreme og lidt frisk salvie og sprøde fedtgrever.

Læs også: Salat med and og balsamicoeddike!

Sponsoreret indhold