Kød og fjerkræ

Lammekølle med perlerugsalat

Prøv denne lammekølle-opskrift med lækkert fyld af hvidløg, rosmarin, mynte og revet citronskal serveret med perlerugsalat.
Mandad d. 17. februar 2020 (Først udgivet d. 7. april 2011) - af Marie Melchior / Foto Betina Hastoft7.04.2011

Lammekølle er en rigtig forårsret, og især op til påske har rigtig mange mennesker lammekølle som en fast del af menuen. Tilberedning af lammekøllen er vigtig, så kødet bliver lækkert og saftigt. Den oplagte og nemmeste fremgangsmåde, er at tilberede din lammekølle i ovn.

Nedenfor finder du den perfekte lammekølle opskrift, som helt sikkert vil falde i din og dine gæsters smag. Du vil blive guidet i tilberedning af lammekølle, stegetid, lammekøllens temperatur samt en lækker salat til lammet.

LÆS OGSÅ: Lammekølle med rosmarin og fenikkel

Lammekølle-opskrift med perlerugssalat

Kombinerer du dette fremragende kød med en perlerugsalat får du et sundt og virkelig smagfuldt måltid. Så det er bare med at komme i gang med at tilberedning af lammekølle til dig, din familie og dine gæster.

Du får her den perfekte opskrift på lammekølle i ovn her.

SE OGSÅ: Prøv denne lammekølle-opskrift med æble og salvie

Opskrift på lammekølle med perlerugsalat

Antal: 6 personer

Det skal du bruge for at lave lammekølle med perlerugsalat

  • 2 kg udbenet lammekølle
  • 3-4 fed hvidløg
  • 3-4 kviste rosmarin
  • 1 bundt mynte
  • 1 citron
  • 4 spsk olivenolie
  • Salt og peber

Perlerugsalat:

  • 5 dl perlerug
  • 1 l vand
  • 1 tsk Herbamare økologisk urtebouillon
  • 1 fennikel
  • 100 g grønne bønner
  • 150 g valnødder
  • 75 g korender
  • 6 spsk god valnøddeolie
  • 3 spsk æbleeddike
  • Salt og peber

Sådan laver du lammekølle med perlerugsalat

  1. Læg lammekøllen i en bradepande. Hak hvidløg groft sammen med rosmarin og mynteblade.
  2. Riv skallen af citronen.
  3. Bland urter, hvidløg og citronskal sammen. Fyld krydderblandingen i lammekøllen.
  4. Pensl med olivenolie, og krydr med salt og peber.
  5. Steg lammekøllen i ovnen på 200º. Stegetiden er 60- 75 min. Lad lammekøllen hvile i 15 min., før den skæres i tynde skiver.

TIP! Få evt. slagteren til at udbene og snøre lammekøllen.

Kernetemperatur på lammekølle

Når man skal tilberede sin lammekølle i ovn, er det vigtigt at have for øje, at alle ovne er forskellige. Derfor er det en god idé at bruge et stegetermometer, så den bliver saftig og mør. Oversigten over stegetemperaturer, giver et fingerpeg om, hvornår lammekøllen har sin kernetemperatur og dermed færdig. Lammekøllens stegetid er ca. 60-70 min.

  • Rosastegt: 62-65 grader
  • Graduering af rosa: 65-68 grader
  • Gennemstegt: 70-72 grader

Perlerugsalat:

  1. Skyl perlerugen grundigt i koldt vand, og kog den i vand tilsat urtebouillon i 20-25 min.
  2. Nip og skyl bønnerne.
  3. Kog dem med perlerugen de sidste 5-7 min. Hæld vandet fra i et dørslag, skyl perlerugen og bønnerne i koldt vand, og fyld dem over i en stor skål. Fjern det yderste lag af fenniklen, og skyl den.
  4. Skær fenniklen på en mandolin, så skiverne bliver fine og helt tynde.
  5. Bland perlerug og bønner med fennikel, hele valnødder og korender. Tilsæt valnøddeolie og æbleeddike, og smag til med salt og peber.

Mere inspiration til påskefrokosten? Vi har samlet 25 retter til påskefrokosten her!

Sponsoreret indhold