Kød og fjerkræ

Lammemørbrad med kartoffelfondant

Skotsk lam er blandt verdens mest udsøgte lammekød. Få opskriften på lammemørbrad fra Michelin-restauranten The Kitchin i Skotland.
af Lage Stone / Foto: Hans Rooth2.04.2012

Lam hører foråret til, og især til påskefrokosten er lammemørbrad det helt store hit. Ligesom duften af flæskesteg og and til jul, minder duften af lammemørbrad om, at det er påske og forår.

Mulighederne for at få lam på forskellige måder er rigtig mange. Skal det være rigtig lækkert, er lammemørbrad noget af det fineste kød, du kan få fingre i, og det smager fantastisk.

Du får her en opskrift på lammemørbrad i ovn med kartoffelfondant som tilbehør til lammemørbraden.

Prøv også disse opskrifter med lam:

Lammemørbrad med kartoffelfondant

Antal: 4 personer

Det skal du bruge for at lave lammemørbrad med kartoffelfondant

  • 500 g lammemørbrad
  • Olie til stegning

Løgconfit:

  • 6 store løg
  • 100 g smør

Kartoffelfondant:

  • 2 store kartofler
  • 50 g smør
  • Salt

Spyd:

  • 1 lammenyre
  • 100 g lammelever
  • 4 kviste rosmarin
  • Olie til stegning

Løgringe:

  • 15 g mel
  • 4 små løg
  • ½ dl vegetabilsk olie

SE OGSÅ: Få inspiration til din påskefrokost her!

Sådan laver du lammemørbrad med kartoffelfondant:

  1. Skær din lammemørbrad i 4 stykker. Brun stykkerne i en gryde, så alle sider er stegt gyldne. Sæt kødet i ovnen ved 180° i fem minutter, vend halvvejs. Tag din lammemørbrad ud af ovnen og lad det hvile 5 min. på et lunt sted.
  2. Løgconfit: Skær løgene i tynde skiver. Smelt 100 g smør i en tykbundet gryde og tilsæt løgene. Lad løgene forsigtigt karamellisere til en confit i ca. 2 timer. Si overskydende fedtstof fra.
  3. Kartoffelfondant: Skræl kartoflerne og form to små tønder af hver kartoffel. Sæt tønderne i en gryde, dæk dem tre fjerdedele med vand og tilsæt 50 g smør og et nip salt. Dæk gryden med stanniol. Kog kartoflerne ved høj varme indtil alt vandet er kogt væk, og det begynder at karamellisere i bunden af gryden. Afkøl kartoflerne helt, før de tages op af gryden. Inden servering varmes kartoflerne i ovnen.
  4. Spyd: Fjern hinden omkring nyren og skær den i stykker på 1 x 1 cm. Skær leveren i stykker på samme størrelse. Fjern tre fjerdedele af bladene på rosmarinkvistene, så de kan bruges som spyd. Sæt to stykker lever og to stykker nyre på hver kvist. Steg spyddene på en pande i 2 min. på hver side.
  5. Løgringe: Pil og skær løgene i skiver. Vend løgringene i mel. Steg ringene let i olie til de er gyldne. Anret den lune løgkompot midt på en tallerken, evt. med lidt blancheret spidskål ovenpå. Placer din lammemørbrad ovenpå og et spyd øverst. Læg kartofler ved siden af og hæld lidt af lammesky ved. Drys til sidst med løgringe.

Sponsoreret indhold