Kød og fjerkræ

Mormors æbleflæsk

Brødrene Price har forsøgt at efterligne deres mormors opskrift på æbleflæsk.
Opskrifter i samarbejde med DR, Adam og James Price / Foto: Carina Kruger 7.12.2009

Æbleflæsk er en traditionel dansk spise, der ligesom navnet antyder, består af æbler og flæsk. Retten hører sig særligt til på julebordet serveret sammen med smør og et godt rugbrød.

Prøv brødrene Prices opskrift på klassisk æbleflæsk, og servér den perfekte juleret.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Opskrift på brødrene Prices æbleflæsk

Det skal du bruge for at lave æbleflæsk:
Antal: 4 personer

  • 12 letsaltede, tykke skiver flæsk
  • 6 store syrlige madæbler
  • sukker efter smag

Sådan laver du æbleflæsk:

  • Steg flæsket sprødt på en tør pande og lad det dryppe af på fedtsugende papir. Skiverne kan også steges i ovnen.
  • Skræl og udkern æblerne og skær dem i både.
  • Hæld fedtet fra flæsket fra, men behold lidt på panden til at stege æblerne i.
  • Steg dem til de begynder at falde sammen. Hvor meget eller hvor lidt er en smagssag.
  • Smag æblerne til med sukker. De skal hverken være for sure eller for søde.
  • Æbler og flæsk serveres lunkent med rugbrød til.

SE OGSÅ: Prices opskrift på farseret kalkun