Tænd ovnen på 225°. Læg kalveskanken på en rist, og krydr den godt med salt og peber. Skær grøntsagerne i store tern og læg dem i en bradepande. Sæt grøntsager og kalvestank i ovnen, og brun af i 20 minutter.
Kom det hele over i en stor braiseringsgryde eller andet, som kan dækkes til og gå i ovnen. Hæld rødvin og vand ved.
Læg låg på gryden, og sæt den i en 150° varm ovn i 5-6 timer. Hæld evt. mere væde ved undervejs, hvis gryden er ved at koge tør.
Tag gryden ud af ovnen, og lad skanken køle lidt af. Halvér tomaterne, og bag dem i ovnen ved 200° i 15 minutter.
Pluk kødet fra benet, og servér med bagte tomater, hakket persille og havesalat. Husk at grave marven ud af benene og spise den med ristet rugbrød, persille og groft salt.
Havesalat: Skær salaten i grove stykker, og drys med friske blomster. Dryp med olivenolie og citronsaft. Drys med salt.