Aftensmad

Omelet med asparges og salat

En lækker luftig omelet er altid en sikker vinder. Server dem med sæsonens grønne asparges og en dejlig salat til. Velbekomme!
af Aller Media25.05.2020
4 personer

Omelet

  • 1½ bundt grønne asparges (700 g)
  • 2 spsk. olie
  • Salt og peber
  • 100 g parmesan
  • 8 store æg

Salat

  • 75 g spæde salatblade
  • 2 store håndfulde kørvel
  • 2 håndfulde radiser
  • 200 g cherrytomater

Dressing

  • 1 usprøjtet citron
  • 3 spsk. olivenolie
  • 2 spsk. mørk balsamicoeddike
  • Salt og peber

Sådan laver du omelet med asparges og grøn salat

  • Bræk enderne af aspargeserne. Skær resten i mindre stykker på skrå.
  • Steg dem i olie på en pande ved jævn varme i 1-2 minutter.

TIP Asparges er i sæson i maj og juni og kan spises rå eller let kogte. De er gode som snacks og i salater, men går også godt med bacon eller skinke på grillen.

  • Smag til med lidt salt, og tag aspargeserne fra panden.
  • Gem olien på panden.
  • Riv parmesanen. Pisk æggene sammen, og rør parmesan i. Krydr med salt og peber.
  • Hæld æggeblandingen på den varme pande. Lad omeletten sætte sig ved lav varme.
  • Den er færdig, når den er fast i siderne, men stadig blød og cremet ovenpå.
  • Tag panden af varmen, hæld aspargeserne over omeletten, og fold den.

TIP Asparges, der er blevet lidt slappe og kedelige, kan få nyt liv, hvis man skærer roden af og sætter dem i koldt vand i en halv time.

Salat

  • Skyl salat, kørvel og tomater, og rens radiserne og bland det hele i en skål.

Dressing

  • Riv skallen af citronen. Pisk ingredienserne sammen, og smag til med salt og peber.

Sponsoreret indhold