Stuvet hvidkål er det perfekte tilbehør til klassiske danske retter som frikadeller eller et godt stykke medister. Det er så lækkert – og nemt! Få opskriften her.
af Anita Lindberg.25.08.2021Foto: John Bendtsen.
10 min4 personer
Tid i alt 20 min
Ingredienser
½ hvidkål, ca 1 kg
50 g smør
50 g mel
½ L mælk
Salt
Hvid peber
Lidt revet muskatnød
Sådan laver du stuvet hvidkål
Snit hvidkålen fint.
Kog den i letsaltet vand i 5-10 minutter.
Smelt smørret, og rør melet og til sidst mælken i.
Smag til med salt og hvid peber.
Kom hvidkålen i saucen, og smag til med salt og peber og lidt revet muskatnød.
Tips til stuvet hvidkål
Du kan erstatte 1 dl af mælken med piskefløde, hvis stuvningen skal være lidt rigere.
Nogen foretrækker en grovere stuvet hvidkål, andre en finere — du kan uden videre snitte kålen, som det passer dig.