Kød og fjerkræ

OPSKRIFT: Thaibeef-salat

Månedens kogebog i august måned hedder Sunde Salater og er proppet med sunde, smagfulde og mættende salater. Få opskriften på en sprød og frisk thai-inspireret salat med oksekød ...
af Cecilie Rubini 26.08.2014

Prøv en sprød og frisk Thai-inspireret salat fra månedens kogebog 'Sunde salater' af Anne Hjernøe. Du kan også prøve hendes salat med hokkaidogræskar, grønkål og hasselnødder. Opskirften kan du finde lige her.

Det skal du bruge:
1 salathoved eller 1 bakke babyspinat,
et par store håndfulde
grønkål eller savojkål
1 rød peberfrugt
½ agurk
2 gulerødder
1 rødløg
1 lille bundt mynte
1 lille bundt koriander
eller citronmelisse
1 dl usaltede, ristede jordnødder
En rest tilberedt oksekød fra dagen før, eller et par gode, stegte bøffer, ca. 500 g

Dressing:
Skal og saft af 1 økologisk
limefrugt
3 spsk fish sauce
3 spsk sød chilisauce
2 spsk friskrevet ingefær
3 spsk mørk sesamolie
2 spsk tidselolie eller anden smagsneutral olie

Sådan gør du:
Snit salaten eller kålen så fint som overhovedet muligt og bland den med renset, fintsnittet peberfrugt. Flæk agurken på langs og fjern kernerne med en teske. Skær den i tynde skiver og bland den med salaten eller kålen. Skræl gulerødderne, skær dem i tynde strimler med tyndskrælleren og bland dem i salaten.
Pil rødløget og snit det fint. Hak krydderurterne. Tilsæt begge dele til salaten. Rør alle ingredienserne til dressingen sammen. Smag den godt til - den skal være syrlig med et strejf af sødme.

Skær kødet i tynde skiver og marinér det i dressingen i en halv times tid. Bland kødet i salaten med dressing og det hele. Lad gerne salaten trække i en halv times tid til, inden den serveres. Drys gerne med yderligere finthakkede krydderurter samt grofthakkede, ristede jordnødder.

Vind kogebogen HER, eller se flere opskrifter fra bogen i galleriet herunder ...

Sponsoreret indhold