En klassiker til de kolde aftener med hvedekerner og pastinak. Få vores nemme opskrift her!
af Carsten Kyster.17.10.2008Foto: Martin Bjørn.
Ossobuco er en skøn simreret at varme sig ved på de kolde dage. Retten smager næsten endnu bedre på andendagen, så du kan med fordel lave en stor portion, så du har nok til dagen efter!
4 personer
Ingredienser
1¼-1½ kg kalveskank, ca. 4 cm tykke skiver
2 spsk. olie
½ l hvedeøl
6 dl oksekødsbouillon
150 g hvedekerner
140 g skalotteløg, pillede
2-3 pastinakker, skrællede
1 dl frisk timian
Salt og sort peber fra kværn
Tilbehør
Groft brød
Smør
100 g spinatblade
Sådan laver du ossobuco
Brun ossobucoen godt på begge sider i olie i en stor gryde.
Hæld øllet over, og lad det simre i ca. 5 min. Tilsæt oksebouillonen, og lad det simre i ca. 1½ time.
Kom hvedekerner, løg, pastinak og timian i gryden, og krydr godt med salt og peber. Lad retten simre i ca. 30 min., til ossobucoen og hvedekernerne er færdige. Smag til med salt og peber.