Læg de tørrede svampe i blød i en skål med ½ l kogende vand. Lad dem trække i 30 min. Rens champignonerne, og skær dem i kvarter. Skær løget i små tern. Smelt 25 g smør i en sauterpande, og tilsæt løg. Lad dem blive klare, og tilsæt herefter champignon. Rør godt i panden, skru ned, og lad det simre. Hæld vandet fra de tørrede svampe over i en skål, og gem det. Vrid svampene for væde, og skær dem i stykker. Læg svampene på panden, og steg det hele i 20 min., til al saft er fordampet. Hold svampeblandingen varm, mens risottoen tilberedes. Smelt 50 g smør i en gryde, og tilsæt risene. Rør rundt, til risene er dækket med det smeltede smør. Tilsæt madeira, og lad det koge ind. Hæld lidt af svampevandet i gryden, og rør. Når vandet er fordampet, tilsættes mere. Bliv ved, til der ikke er mere vand. Det er vigtigt hele tiden at røre i gryden, så risene ikke brænder på. Når risene er møre, tilsættes svampene og den revne parmesan. Smag til med salt og peber. Anret risottoen i seks skåle, og pynt med høvlet parmesan.
TIP:
Husk, at risotto skal spises, lige når den er færdig. Ellers bliver den hurtig tør, kold og kedelig.
Find også grundopskriften på risotto her!