Jesper Steffensen, der er slagter og arbejder ved slagterfirmaet Gert Nielsen, medgiver, at det kan være en udfordring at grille en bøf, fordi det er svært at styre varmen i en grill.
"Jeg gør altid det, at jeg kører fedtkanten på bøffen hen over grillen. Det giver lidt smørelse. Så får den to minutter på hver side i høj varme og herefter lidt mere tid ved indirekte varme," siger Jesper Steffensen.
Lad i øvrigt bøffen trække i kort tid, inden du spiser den.
Prøv også de grillede grøntsager
Knyt hånden og mærk efter
Når du skal se, om bøffen er færdig, skal du ikke skære i den eller stikke en gaffel i. Knyt i stedet hånden og mærk efter på den pude, der er mellem vristen og tommelfingeren. Den bliver nemlig en smule gummiagtig og spændstig, og sådan skal bøffen også føles, når du trykker på den med hånden.
"Prikker du hul på bøffen med en gaffel, så løber væsken ud. Så du må aldrig bruge en gaffel - brug i stedet hånden," råder slagteren.
Steger du bøffen på panden, er det efter samme koncept. Læg den på en glohed pande, steg den til den har stegeskorpe, skru ned for varmen og krydr bøffen.
Smag denne lækre grillede ananas
Jesper Steffensen har flere gode råd til, hvordan du bedst behandler og tilbereder en bøf:
- Vælg kød, der har fedtmarmorering i kødet. Det giver bedre smag, fordi fedtet binder smagen.
- Lav ridser i fedtet på f.eks. steaks. Det forhindrer, at scener i kødet trækker sig sammen og "krøller" bøffen.
- Efter tilberedning skal kød gerne have lov til at hvile, fordi saften samler sig i midten. Hviletiden giver saften mulighed for at sprede sig igen.
- Lad gerne en bøf ligge ude ved stuetemperatur en halv time før stegning, så den ikke steges ved køleskabstemperatur.
- Kvaliteten i kødet afgøres ikke kun ved mørhed. En god bøf er der også bid i.