Aftensmad

Sådan udbener du en lammekølle

AF: af Marianne Kastberg
11.04.2021
Foto: Columbus Leth.
En lammekølle smager skønt, med hvordan fjerner man egentlig benet fra sådan en fætter? Her får du en trin for trin-guide til udbening af lammekølle.

Når du køber en hel lammekølle, sidder bækkenknoglen af og til på. Bækkenknoglen er et fladt, uregelmæssigt formet ben, der sidder øverst oppe på en lammekølle. Det er fæstnet til lårbenet med et kugleled, og skal fjernes før, du kan fjerne lårbenet.

Hos f.eks. en frossen new zealandsk lammekølle, der kan købes i de fleste supermarkeder, er bækkenknoglen fjernet. Køber du sådan en lammekølle, kan du springe punkt 1 over og starte ved punkt 2.

Sådan udbener du en lammekølle

  1. Læg din lammekølle med fedtlaget nedad. Hvis bækkenknoglen sidder på, starter du med at løsne kødet rundt om benet. Skær de sener igennem, der forbinder benet til lårbenet. Vrik og vrid i benet - så kan du bedre mærke og se, hvordan det går. Skær benet helt af.

  2. Du kan nu se det kugleformede led - det er det første af lårbenet. Stik kniven ned på den ene side af kuglen. Skær ned langs med benet - følg benet med kniven.

  3. Løsn lårbenet ved at skære med små snit så tæt på benet som muligt - skær på begge sider af benet.

  4. Skær helt ned til knæleddet, og gå ind under lårbenet, så det løsnes fra den tykke side af din lammekølle.

  5. Løft benet op, og skær det fri af knæskallen (en tyk bruskskive, man ikke behøver at fjerne). Så nemt har du udbenet en lammekølle.

TIP: Brug en spids, skarp kniv.

Sponsoreret indhold