Aftensmad

Lammekølle med kartoffelsalat og ramsløgpesto

Forkæl dine gæster med en bid af foråret: lammekølle, nye kartofler, forårsgrønt og ramsløgpesto. Det er en super lækker weekend-menu, som ikke er svær at trylle sammen. Få opskriften her!
af Inge Skovdal/skovdalnordic.com25.04.2018

Denne lammekølle med sennep og citron smager skønt, og tilbehøret smager næsten endnu bedre! Servér lammekøllen med skøn kartoffelsalat og hjemmelavet pesto. Denne pesto er med friske ramsløgblade, men du kan også sagtens lave den med andre friske krydderurter, som fx basilikum eller persille.

6 personer

Ingredienser

  • 1 lammekølle på 2-2½ kg
  • 1 usprøjtet citron
  • 4 spsk. grovkornet sennep
  • 1 spsk. salt
  • Friskkværnet peber
  • 5-6 kviste rosmarin

Kartoffelsalat

  • 1 kg små kartofler
  • 5 dl cremefraiche, 18 %
  • 1 tsk. revet peberrod
  • 1 tsk. grov sennep
  • 2 tsk. flydende honning
  • 1 bundt radiser
  • 150 g syltede agurker
  • 1 fennikel

Ramsløgpesto

  • 50 g parmesanost
  • 1 stor håndfuld ramsløgblade, ca. 20 stk.
  • 2 dl olivenolie
  • 2 spsk. græskarkerner

Sådan laver du lammekølle med kartoffelsalat og ramsløgpesto

  1. Tænd ovnen på 180°.
  2. Dup kødet.
  3. Skær citronen i skiver.
  4. Smør lammekøllen ind i sennep, drys med salt og peber, og læg citronskiverne på.
  5. Læg rosmarinkviste ved lammekøllen, og snør lammekøllen med kødsnor.
  6. Læg den i et ovnfast fad, og steg den i ovnen i ca. 2 timer. Brug stegetermometer – kødets centrumtemperatur skal være 70°, når det er færdigt.
  7. Tag lammekøllen ud, og lad den stå et par minutter.

Kartoffelsalat

  1. Rengør kartofler, kog dem møre, og lad dem afkøle.
  2. Bland en dressing af cremefraiche, peberrod, sennep og honning.
  3. Skyl og hak radiser. Hak syltede agurker, og bland begge dele i dressingen.
  4. Skær de afkølede kartofler i mindre stykker, og bland dem i dressingen.
  5. Snit fenniklen, og drys den over.

TIP: Bryder du dig ikke om at blande kartoffelsalaten med radiser og fennikel, kan du naturligvis bare lave en salat ved siden af.

Ramsløgpesto

  1. Riv parmesanen.
  2. Hak ramsløgene groft.
  3. Blend olivenolie med græskarkerner.
  4. Tilsæt revet parmesan og grofthakket ramsløg til blandingen.
  5. Blend til en jævn masse.

TIP: Hvis ramsløgene ikke er kommet frem, kan du købe færdig ramsløgpesto eller pesto af hvidløg og forårsløg.

Sponsoreret indhold