Nye kartofler, friskbælgede ærter og sprøde radiser må være indbegrebet af sommer. Anret sæsonens farvestrålende råvarer i en skål, så hver ingrediens kommer til sin ret.
Opskrifter og29.06.2022fotos: Linn Grubbström.
4 personer
Det skal du bruge:
1000 g nye kartofler
1000 g nye kartofler
150 g bælgede grønne ærter
12 radiser
2 spsk. olivenolie
0,5 tsk. sennep
Havsalt
Friskkværnet peber
2 spsk. æblecidereddike
300 g røget laks i skiver
Lynsyltet squash:
1 squash
2 dl lagereddike
2 dl vand
Rugbrødschips:
3 cm rugbrød
2 spsk. olivenolie
Havsalt
Dildmayonnaise:
1 dl mayonnaise
1 dl creme fraiche
1 bundt dild
Det er slet ikke nogen dårlig idé at anrette sin salat i skål, for vi spiser også med øjnene, og når anretningen er smuk, får man automatisk lyst til at spise mere af alt det sunde. Få opskriften på sommer i skål!
Sådan laver du salat-bowl med kartofler og laks:
Vask kartoflerne. Kog i letsaltet vand.
Skær radiserne i skiver. Skær aspargesen i skiver på skrå. Bælg ærterne.
Rør olivenolie og sennep med salt og peber. Tilsæt æblecidereddike dråbe for dråbe, og pisk sammen.
Anret kartofler, asparges, ærter og radiser. Hæld marinaden over. Anret den lynsyltede squash og laks. Top med rugbrødschips, og server sammen med dildmayonnaise.
Tænd ovnen på 200 grader. Skær rugbrødet i tynde skiver. Skær derefter i kvarte. Fordel på en bageplade med bagepapir, og pensl med olie på begge sider. Drys med salt. Bag i 10 minutter, og vend chipsene efter 5 minutter.
Skær squashen i skiver. Læg i en skål med vand og lagereddike i 15 minutter. Hæld derefter væsken fra.
Hak dilden fint, og vend sammen med mayonnaisen og creme fraichen.