Kød og fjerkræ

Saltimbocca med polentafritter og asparges

Den italienske klassiker saltimbocca kombinerer kalvekød og salt, røget skinke. Saltimbocca betyder ’hopper ind i munden’, og det er lige, hvad det gør.
af Marie Melchior, Foto: Betina Hastoft12.05.2011

(6 personer)
12 skiver tyndtskåret kalveinderlår
12 skiver parmaskinke
1 bundt salvie
25 g smør
friskkværnet peber
1,5 dl Marsala

Dup kalvekødet tørt. Læg en skive parmaskinke på hvert stykke kød sammen med et par salvieblade og fastgør med en tandstikker. Krydr kødet med lidt peber. Smelt smørret på en pande. Lad det bruse af og steg kødet i ca. 1 minut på hver side. Læg kødet til side, efterhånden som det er stegt.

Hæld Marsala på panden og lad det koge ind 3-4 minutter. Hæld den indkogte Marsala over kødet og server. Pynt med friske salvieblade.

Tips: Marsala er en italiensk hedvin, som produceres i regionen omkring byen Marsala på Sicilien. Vinen er lidt som portvin og meget aromatisk. Den egner sig rigtig godt til madlavning.

POLENTAFRITTER
1 liter vand
2,5 dl minutpolenta
1 liter fritureolie
1 pose Panko-rasp (fås hos den asiatiske købmand), alm. rasp kan også bruges
1 æg

Bring vandet i kog. Tilsæt minutpolentaen og rør, til det begynder at tykne, det tager ca. 1 minut. Hæld polentaen i en lille bradepande foret med bagepapir og sæt til afkøling et koldt sted.

Skær polentaen i 6 stave, der igen halveres. Opvarm olien til det bruser om en tændstik/spisepind. Pisk ægget i en dyb tallerken og hæld raspen i en anden dyb tallerken.

Vend polentastavene i æg og herefter i rasp. Dybsteg dem i olien, til de er gyldne, og lad dem dryppe af på køkkenrulle.

ASPARGES
2 bundter grønne asparges
50 g smør
50 g revet parmesan

Knæk det nederste hårde af aspargesene og damp dem i kogende vand i 3-4 minutter. Læg de dampede asparges i et ildfast fad, smelt smørret og hæld det over. Drys med parmesan og gratiner aspargesene i en 225° varm ovn i 6-8 minutter.

Se også: Spicy andebryst

Læs mere om asparges her

10 råvarer du skal spise i juni

Sponsoreret indhold