Aftensmad

Små forårsruller med asparges

Hjemmelavede forårsruller er asiatisk mad, når det er allerbedst. Her får du opskriften på små, sprøde forårsruller med kylling, svampe og asparges.
af Carsten Kyster23.03.2018Foto: Columbus Leth

Forårsruller er en nem, velsmagende spise og fyldet kan varieres i det uendelige - med fisk, rejer, tofu eller kylling og sprøde grøntsager fra køkkenhaven eller grønthandleren. Prøv denne opskrift på knasende miniruller med friske asparges.

Læs også: Dyrk selv grønne asparges

Det skal du bruge:

4 personer

  • 200 g svampe, fx østershatte eller bøgehatte
  • 4-6 grønne asparges
  • 1 fed hvidløg
  • 1 spsk. vegetabilsk olie
  • 2 spsk. sojasauce
  • 100 g bønnespirer
  • 2 forårsløg
  • 200 g kogt kyllingebryst, ca. 2 stk
  • 16 forårsrulleplader (kan købes i større supermarkeder)
  • 1 æggehvide
  • 5 dl vegetabilsk olie til dybstegning
  • 2 dl sød chilisauce

Prøv også: Dumplings: Lækre asiatiske småretter

Sådan gør du:

  1. Snit svampe, asparges og hvidløg fint i strimler.
  2. Rist dem på en pande i olie, til de bliver gyldne. Tilsæt herefter soja, og køl det af.
  3. Vask spirerne godt, og snit forårsløgene fint. Pluk kyllingen i strimler, og bland det sammen med resten.
  4. Læg 2 forårsrulleplader oven på hinanden, og pensl alle sider med æggehvide. Læg en stribe fyld i midten, fold tre af siderne henover fyldet, og rul den sammen som en cigar − fremgangsmåden står ofte på pakken. Gentag herefter processen, indtil alle er rullet sammen.
  5. Steg rullerne i en lille gryde med olie, indtil de er gyldne, ca. 4 minutter, og læg dem på fedtsugende papir. Anret herefter de varme ruller med lidt ekstra spirer og forårsløg. Serveres med sød chilisauce og sojasauce.

TIP: Husk at dække dejpladerne til med et opvredet viskestykke, da de meget hurtigt kan tørre ud. Når du nu er i gang, kan du evt. også lave en dobbelt portion og gemme den i fryseren til en anden god gang.

Se også: Grillspyd med svinemørbrad, citrongræs, sesam og nudelsalat

Sponsoreret indhold