Aftensmad

Sød kartoffelsuppe

I vintermånederne, hvor kulden er over os, har vi brug for lidt ekstra varme og hygge derhjemme, og så er en varm suppe ideel at lune sig på. Pift de mørke dage op med denne farverige suppe med søde kartofler og krydderier.
af Mari Harjula15.01.2021Foto: Kirsi-Marja Savola
4 personer

Sød kartoffelsuppe

  • 800 g søde kartofler
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 2 spsk. olivenolie
  • 8 dl vand
  • 2-3 spsk. grøntsagsfond
  • 3 spsk. limesaft
  • 1 chili
  • 2-3 tsk. sød røget paprika
  • 1 tsk. spidskommen
  • 1 tsk. ingefærpulver
  • ½ spsk. honning
  • Salt og peber
  • 2 dl madlavningsfløde

Topping

  • 4 spsk. granola (find opskriften herunder)

Sådan laver du sød kartoffelsuppe

  • Prik huller i de søde kartofler, og bag dem i ovnen ved 175° i ca. 1 time, indtil de er bløde.

  • Pil og hak løg og hvidløg.

  • Varm olien op i en gryde, tilsæt løgene, og vend dem rundt.

  • Tilsæt vand og fond, og bring det i kog.

  • Tag skrællen af de søde kartofler, og kom dem i gryden.

  • Tilsæt de øvrige ingredienser.

  • Blend suppen, og bring den i kog igen.

  • Drys granola over, og servér

Sponsoreret indhold