Aftensmad

Spaghetti carbonara med kylling

Det italienske køkken har bare givet os så mange retter til sjælen. Denne spaghetti carbonara er varieret med lækker kyllingebacon. Det er nemt, stadig lige lækkert, og tager kun 25 minutter at lave!
af Maja Rehwin30.10.2018Foto: Christina Uhlin.

Det er de færreste, der ikke nyder en cremet pastaret, og det er også grunden til at den klassiske spaghetti carbonara er elsket af rigtig mange.

Her bringer vi en lidt fornyet udgave, der stadig er lige cremet, men som i stedet bliver serveret med lidt mindre fedtholdigt bacon, nemlig kylling- eller kalkunbacon. Nyd det med friskkværnet peber (eller friskskænket rødvin) - velbekomme!

Vild med pasta? Se også: Onepot-pasta med kødboller og tomat

Det skal du bruge til spaghetti carbonara med kylling:

4 personer

  • 2 pakker kyllingebacon (eller kalkunbacon)
  • Olie til stegning
  • 3 æggeblommer
  • 2 dl fløde
  • 1 dl mælk
  • 1½ dl revet parmesan
  • 1 presset fed hvidløg
  • Salt og peber
  • 2 dl grønne ærter
  • 4 portioner spaghetti

Læs også: Lækker kylling i fad

Sådan laver du spaghetti carbonara med kylling:

  1. Skær baconen i mindre stykker. Varm panden op, og steg baconen sprød. Tilsæt en smule olie, så det ikke brænder fast, og lad det dryppe af på lidt køkkenrulle.
  2. Kog spaghettien efter anvisningerne på pakningen i en separat gryde.
  3. Pisk æggeblommer, fløde, mælk, parmesan og hvidløg sammen i en gryde. Kog det forsigtigt op. Smag til med salt og peber.
  4. Afdryp den kogte spaghetti, og hæld carbonara-saucen over.
  5. Vend bacon og ærter i, og server med friskkværnet peber.

TIP: Gør den lækre spaghetti carbonara endnu mere cremet med rigeligt med parmesan på toppen!

Den bedste, klassiske bolognese? Den finder du på vores søstersite, SPIS BEDRE. Det er en af de mest populære opskrifter på en af de mest populære aftensmadsretter. Find den her: Klassisk spaghetti bolognese.

Sponsoreret indhold