Prøv vores lækre opskrift på spaghetti med kødboller i tomat-basilikum-sauce - en klassiker, der med garanti vil tilfredsstille dine smagsløg!
af Marie Melchior.6.02.2009Foto: Betina Hastoft.
Kødboller
1 fed hvidløg
600 g hakket oksekød
1 æg
2 spsk revet parmesan
1 skive ristet hvedebrød
4 kviste bredbladet persille
Salt og peber
Olivenolie
Tomat-basilikum-sauce
Olivenolie til at stege i
2 fed hvidløg
2 løg
3 dåser hakkede tomater
1 spsk koncentreret tomatpuré
1 spsk citronsaft
2 tsk sukker
4 dråber tabasco
1 potte frisk basilikum
Salt og peber
500 g spaghetti
Sådan laver du spaghetti med kødboller i tomat-basilikum-sauce
Kødboller
Tænd ovnen på 200°.
Hak hvidløget fint, og rør det i det hakkede oksekød i en stor skål.
Rør ægget i med revet parmesan.
Blend det ristede brød til fin rasp. Kom raspen i farsen.
Hak persillen fint, og rør den i farsen med salt og peber.
Form farsen til små boller. Læg kødbollerne i et oliesmurt ildfast fad eller bradepande. Dryp olivenolie over kødbollerne, og steg dem 10 min. i ovnen.
Tomat-basilikum-sauce
Skær hvidløg og løg i tern. Svits dem i olivenolie i en sauterepande.
Tilsæt hakkede tomater, tomatkoncentrat, citronsaft, sukker og tabasco.
Hak basilikummen, og rør den i saucen. Krydr med salt og peber, og lad det hele småsimre med låg i 10 min.
Kom de færdige kødboller i saucen.
Kog spaghettien, og server den på et stort fad med sauce og kødboller udover.
Den bedste, klassiske bolognese? Den finder du på vores søstersite, SPIS BEDRE. Det er en af de mest populære opskrifter på en af de mest populære aftensmadsretter. Find den her: Klassisk spaghetti bolognese.