Her er en god gulerodssuppe, med en lille smule spice, lige nok til at få varmen!
Af Emma Martiny.16.10.2020Foto: Nina Malling.
En rigtig efterårssuppe, der tager fat i årstidernes råvarer — spicy går hånd i hånd med kolde dage, hvor vi kan have brug for at få varmen en lille smule ved middagsbordet.
4 personer
Ingredienser
½ kg gulerødder
1 spsk. smør
2 løg
3 fed hvidløg
4-5 cm frisk ingefær
1 l grøntsags- eller hønsebouillon
150 g flødeost naturel
Salt og friskkværnet peber
Chorizo-topping
100 g chorizo
1 dl græskarkerner
Til servering
Cremefraiche 18 %
Sådan laver du gulerodssuppe
Skrub eller skræl gulerødderne, og skær dem i skiver. Steg skiverne i smør i en gryde.
Pil og hak løg groft og pil og pres hvidløg. Riv ingefær fint.
Steg løg, hvidløg og ingefær sammen med gulerødderne, indtil løgene er klare. Tilsæt bouillon, og lad suppen simre i 15 minutter, indtil gulerødderne er helt møre.
Hæld suppen i en blender, og tilsæt flødeost.
Blend, indtil suppen får en cremet konsistens (du kan også blende suppen direkte i gryden med en god stavblender).
Hak chorizopølse og græskarkerner groft.
Steg det sammen på en pande, indtil det bliver gyldent og sprødt.
Smag til med salt og peber, og servér med cremefraiche, groft brød og sprød topping.