Tærte med græskar og grønkål - den bedste opskrift på græskartærte
Bag græskar og grønkål i en sprød dej og med masser af ost - så får du efterår i tærteform og mætte, glade maver om bordet. Du får opskriften her!
af Mai Knauer.15.10.2021Foto: Columbus Leth.
1 stk
Mørdej
110 g koldt smør
230 g hvedemel
½ tsk. salt
½ dl sødmælk
Fyld
450 g græskar
1 spsk. olivenolie
½ bundt frisk timian
110 g frisk grønkål
2 skalotteløg
2 æg
3 æggeblommer
2 dl piskefløde
25 g friskrevet parmesan
50 g friskrevet gruyere
Salt og peber
150 g frisk gedeost
Sådan laver du græskartærte med grønkål
Mørdej
Skær smørret i små tern, og smuldr det sammen med mel og salt i en skål, til konsistensen er som rasp.
Tilsæt mælk, og saml dejen med hænderne uden at ælte.
Pak dejen ind i husholdningsfilm, og lad den hvile på køl i ca. 2 timer.
Fyld
Tænd ovnen på 200°.
Skræl græskarret, og skær det i tern på ca. på ca. 2½ x 2½ cm. Fordel græskarstykkerne i et ovnfad, dryp med olie, og krydr med plukket timian. Bag dem i ovnen i ca. 30 minutter, og lad dem afkøle.
Skyl og rib grønkål, og skær den i tynde strimler. Blanchér grønkålen i en gryde med kogende vand i 2 minutter. Skyl den herefter i koldt vand.
Mørdej, fortsat
Rul dejen tyndt ud på et meldrysset bord, og beklæd en smurt tærteform med den. Lad dejen hvile på køl i ½ time.
Skru ovnen ned på 190°, og forbag tærtebunden i 20 minutter.
Fyld, fortsat
Skru ovnen ned til 180°. Pil og hak løg fint, og steg dem i lidt olie på en pande.
Pisk æg, æggeblommer, fløde, parmesan og gruyere sammen i en stor skål. Krydr med salt og peber.
Vend græskarstykker, løg og grønkål godt rundt i blandingen, og fordel fyldet i tærteformen.
Læg skiver af gedeost øverst. Bag tærten i ovnen i ca. 20 minutter, til fyldet er fast og gyldent.