(6 personer)
6 duer
200 g smør
1 stort bundt timian
6 fed hvidløg
havsalt og peber
1 helt hvidløg
3 spsk olivenolie
2 dl rødvin, fx Chianti
Læg duerne i et ildfast fad eller bradepande. Dup duerne tørre indvendigt og udvendigt. Skær 6 smørterninger på ca. 2 x 2 cm. Del timianbundtet i 6 buketter. Læg et fed hvidløg, en smørterning og en buket timian i hver due. Gnid duerne ind i resten af smørret. Krydr med salt og peber.
Skær det hele hvidløg over og læg det i bradepanden mellem duerne. Dryp olivenolie og halvdelen af rødvinen over fuglene. Dæk duerne til med alu-folie og sæt dem i en 200° varm ovn i 10 minutter. Skru ned til 180°. Fjern folien og hæld resten af vinen over duerne. Lad dem stege yderligere 25-30 minutter. Tag bradepanden ud af ovnen og lad duerne trække i 10 minutter, før de serveres i egen skysauce.
Smørdampede grønsager
1 courgette
1 bundt grønne asparges
1 bundt babygulerødder
1 bundt forårsløg
3 majroer
50 g smør
Skyl og klargør alle grønsagerne. Skær courgetten i tynde bjælker og dernæst i stykker på 5-6 cm. Bræk den træede ende af aspargesene og skær dem i mindre stykker. Er gulerødderne i babystørrelse, skal de ikke skæres ud.
Fjern det yderste af forårsløgene. Skrub majroerne og skær dem i kvarter. Blancher alle grønsagerne i kogende vand. Start med majroer og kog dem i 3 minuttter. Tilsæt gulerødderne og kog yderligere 5 minutter. Tilsæt courgette, asparges og forårsløg og kog alle grønsagerne sammen i 3-4 minutter. Hæld vandet fra. Smelt smørret i gryden og vend grønsagerne i det smeltede smør. Server de smørdampede grønsager til duerne.