Skyl og rib grønkål, og snit den fint. Rens porrer, og snit dem fint.
Steg porrer og grønkål i lidt olivenolie på en pande, til det er mørt.
Vend de kogte grønne linser på panden. Tag panden af varmen, og lad blandingen køle helt af.
Smuldr fetaen, og vend den med pandens indhold sammen med lidt salt og peber.
Tænd ovnen på 180° varmluft.
Skær fillodejen i aflange firkanter, og læg ca. 1½ spsk. fyld i den ene ende af firkanterne. Fold fillodejen til trekanter, så fyldet er helt dækket.
Læg samosaerne på en bageplade beklædt med bagepapir, og pensl dem med et tyndt lag olie.
Bag dem i ovnen i 15-17 minutter, til de er gyldne og sprøde.
Servér dem evt. sammen med en hjemmelavet salsa eller æblechutney.
De sprøde filodejspakker minder lidt om forårsruller, og så er de supernemme at lave selv. Samosas kan frituressteges eller blot bages, som i opskriften her. Servér de sprøde hapsere som snack, til forret eller aftensmad med en god salat.
De sprøde, saltede samosas stammer oprindeligt fra Mellemøsten, hvor de lækre filodejspakker ofte fyldes med en krydret blanding af kød og kartofler.
I denne opskrift på hjemmelavede samosas, har de fået et nordisk tvist med fyldt af porrer og grønkål. Disse vegetariske samosas er helt uden kød men tilgengæld fyldt med god smag, konsistens og protein fra linser og fetaost.