Fisk og skaldyr

Bagte jordskokker med stenbiderrogn, friskost og purløg

Prøv denne lækre forårsret med bagte jordskokker, stenbidderrogn, friskost og purløg. Server den som en lille stående snack, frokostret eller forret med godt brød til.
af Mikkel Karstad og Sofie Karoline Fodeh Taarnberg. Redigeret til web. / FOTO Anders Schønnemann 19.02.2020

Sæsonen for stenbiderrogn er kort, og den fås derfor kun frisk om foråret. Du kan vælge selv at rense den ved at fjerne hinderne i en si og derefter salte den.

Stenbiderrogn har en salt og lidt sødelig smag. Derfor passer den delikate stenbiderrogn perfekt sammen med jordskokker, der får en nøddeagtig smag, når de bages i ovnen.

Her får du en opskrift på bagte jordskokker med stenbiderrogn, friskost og purløg.

SE OGSÅ: Få vores bedste opskrifter på stenbiderrogn

Opskrift på bagte jordskokker med stenbiderrogn, friskost og purløg

Antal: 4 personer

Det skal du bruge for at lave bagte jordskokker med stenbiderrogn, friskost og purløg

  • 800 g jordskokker
  • 5 g havsalt
  • 2 spsk. æbleeddike
  • ½ dl olivenolie
  • 100 g friskost (f.eks. Kirks)
  • 1 usprøjtet citron
  • 3 g peber
  • ½ bundt purløg
  • 200 g renset frisk stenbiderrogn

SE OGSÅ: Rimmet kammusling med jordskok, æble og hasselnød

Sådan laver du bagte jordskokker med stenbiderrogn, friskost og purløg

  1. Skrub jordskokkerne grundigt, skær dem i grove stykker.
  2. Læg dem i et ildfast fad, og drys med salt, æbleeddike og lidt olivenolie.
  3. Bag jordskokkerne ved 180° i 25-30 minutter, indtil de er helt møre.
  4. Smag flødeosten til med fintrevet skal og saft fra citron, lidt salt og friskkværnet peber.
  5. Tag jordskokkerne ud af ovnen, og lad dem køle let af.
  6. Læg jordskokker på et fad, og kom en klat friskost ovenpå.
  7. Klip purløget fint, og drys med purløg og stenbiderrogn.

SE OGSÅ: Forret med stenbiderrogn på kartoffelrøsti

Sponsoreret indhold