En friskpresset juice fungerer supergodt som et mellemmåltid, enten når du er lækkersulten, eller som en lille forfriskning efter en løbetur.
Grøn juice:
2 håndfulde babyspinat
1/2 courgette
1 cm ingefær
1/2 lime
1 grønt æble
Pres alle grøntsagerne. Bland til sidst med knust is og en tsk. olie (oliven, hørfrø, eller lign.)
Rød juice:
200 g skrællede rødbeder
20 g gulerødder
1 skrællet appelsin
Pres alle grøntsagerne. Rør en tsk olie i og server med isterninger.
Tunsalat med æg, asparges, tomat og spidskål:
1 dåse tun i vand
2 hårdkogte æg delt i både
3 grønne asparges
1 håndfuld fintsnittet spidskål
5 cm agurk
4 små tomater
Dressing:
Olivenolie, citronsaft, havsalt og peber
Lad tunen dryppe fri for vand i en si. Knæk de træede ender af aspargesene og skær dem i 4 cm lange, skrå stykker. Kog dem i 1-2 minutter. Afkøl dem i koldt vand og dup dem tørre med et viskestykke. Skær agurken i skiver. Bland alle ingredienserne, dryp med olivenolie og citronsaft. Krydr med salt og peber.
Rugbrødsburger:
En god burger smager altid skønt! Prøv den med rugbrød istedet for den klassiske bolle.
125 g hakket magert okeskød
1 håndfuld salat
2 skiver gul peber
2 skiver ristet rugbrød
AVOKADOCREME af:
1 moden avokado
1 stor tomat skåret i fine tern
1 spsk skyr
1 fed knust hvidløg
salt og peber
Form og steg kødet, saml burgeren og server evt. med en rokost lavet på gulerødder og spidskål.