Muslinger er lig med gourmet og godt selskab. Prøv denne italiensk-inspirerede opskrift på 'cozze' - muslinger -med hvidløg, frisk timian, hvidvin og chili serveret med brød og citron.
Den her opskrift fungerer perfekt som en forret eller en let hovedret og smager selvfølgelig bedst i gode venners lag.
Det er vigtigt, at muslingerne er friske og levende, hvis de skal spises. Inden du går i gang med at kokkere, skal du vaske muslingerne under koldt vand, så tang, sand og eventuelt 'overskæg' forsvinder.
Vild med muslinger? Så vil du elske disse muslinger med hvidløg og persille!
Er der nogen muslinger, som ikke lukker sig efter rensningen, betyder det, at de er døde. De skal derfor smides væk.
Efter du har dampet muslingerne, skal smide de muslinger ud, som ikke har åbnet sig.
Denne opskrift med hvidvinsdampede muslinger er en klassiker, men der findes også utallige andre måder at tilberede de velsmagende skaldyr på.
Vil du gøre muslingerne mere interressante og give dem lidt mere kant, så kan DU dampe dem i øl i stedet for hvidvin. Vælg eventuelt en sød, krydret øl, så smagen skærer igennem.
Prøv Timm Vladimirs dampede muslinger!
Du kan også vælge at dampe muslingerne i cognac.
Er du til det franske køkken, er klassikeren moules mariniéres altid et hit. Retten, der består af muslinger, løg, hvidløg, olivenolie og friske krydderurter, kan også serveres med fløde, så vædden bliver mere som en suppe. Server retten med sprøde pommes frites og mayonnaise, og du har retten moules frites.
Opskriften her er udviklet af kokken Fabbio Mazzon, som er indehaver af tre italienske restauranter i København - heriblandt FAMO.
Antal: 4 personer
Serveres med en skive citron til muslingerne og ristet brød.