Julens krydderier bliver dyrket mange steder i verden lige fra Asien til Sydamerika og Australien. Vi opfatter dem ofte som vinterlige og hørende til i det søde køkken, men i andre køkkener bliver de brugt hele året rundt. Vanilje er bælgen fra en tropisk orkidé, der bliver dampet og derefter gennemgår en langsom tørringsproces, hvor smagsstofferne bliver udviklet. Kryddernellike er tørrede blomsterknopper fra nelliketræet. Navnet stammer fra det tyske Nägelein, der betyder lille søm. Kardemomme er frøene fra en staude i familie med ingefær. Frøkapslerne tørres og bruges som krydderi i madlavning og er faktisk en af hovedingredienserne i karry. Vi har samlet 3 krydrede julesmåkager, fyldt med de eksotiske krydderier, se dem nede under. PRØV OGSÅ: Mette Blomsterbergs vaniljekranse
OPSKRIFT PÅ FINSKBRØD MED VANILJE
Antal: Ca. 50 stk.
PYNT:
SÅDAN LAVER DU FINSKBRØD
TIP: Ofte er det bedst at bruge smør, som har stuetemperatur, så er det nemmere at ælte dejen.
OPSKRIFT PÅ KARDEMOMMESMÅKAGER MED PISTACIENØDDER OG HVID CHOKOLADE
Antal: Ca. 30 stk.
Pynt:
SÅDAN LAVER DU KARDEMOMMESMÅKAGER
PYNT:
OPSKRIFT PÅ NELLIKEKRANSE
Antal: 30 stk.
SÅDAN LAVER DU NELLIKEKRANSE
PRØV OGSÅ: Pebernødder bagt med hvid peber