En virkelig nem æblekage med dejligt drys af hakkede mandler og marengs toppet med flødeskum. Desserten er perfekt til vinterens gæstemenu!
Tekst og16.02.2017foto: Inge Skovdahl / Skovdahl.dk
Æbler er geniale at bruge i desserter, fordi det syrlige frugtkød spiller rigtig fint sammen med det søde. Med en æblekage som afslutning på middagen får du oven i købet masser af gode vitaminer fra æblerne. Endnu en bonus er, at desserten er meget nem at lave, og du kan koge grøden til æblekagen i forvejen og endda fryse den ned, til du skal bruge den. Hvis du er så heldig at have æbler fra egen høst i forrådskammeret, er du ekstra heldig, for de er perfekte at koge og bruge til den her æblekage! Du kan selvfølgelig også sagtens bruge æbler fra supermarkedet eller grønthandleren til at koge æblegrøden af. Vi har snydt lidt og købt kyskagerne færdige. Hvis du selv vil bage marengskys, får du også en nem opskrift på dem. Prøv også denne gammeldags æblekage!
Det skal du bruge til æblekage med marengs:
6 personer
1 kg æbler
1 vaniljestang
1 dl æblemost
Lidt sukker
2½ dl piskefløde
100 g salte mandler
6-10 kyskager
Det skal du bruge, hvis du selv vil lave dine marengskys:
Ca. 25-30 stk.
3 æggehvider
150 g sukker
1 tsk. eddike
Evt. smagsgivere, fx 1 spsk. kakao, 2 tsk. lakridspulver eller 2 tsk. stødte frysetørrede hindbær.
Skræl æblerne, og fjern kernehuset. Skær æblerne i mindre tern. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Kog æblerne i æblemosten sammen med vaniljekorn og -stang i ca. 30 minutter under låg.
Mos æblerne, smag til med lidt sukker, og sæt mosen i køleskabet. Pisk fløden til skum.
Hak mandlerne, og knus kyskagerne.
Anret grøden i 6 skåle. Top med flødeskum, og drys med hakkede mandler og marengs.
Sådan laver du dine egne marengskys:
Pisk æggehviderne luftige, men ikke helt stive.
Pisk sukker, eddike og evt. smagsgivere i, så det hele er godt blandet.
Kom marengsmassen i en sprøjtepose, og sprøjt små toppe ud på en plade med bagepapir.
Bag kyssene i ovnen ved 100° i ca. 80 minutter afhængigt af størrelsen.