De er næsten for smukke til at spise - men vi sætter alligevel glædeligt tænderne i disse indbydende æbleroser af filodej. Få opskriften her!
af Inge Skovdal.29.03.2017Foto: Inge Skovdal.
Her får du en skøn dessert, der både tilfredsstiller den søde tand og er visuelt lækker at se på. De smukke æbleroser er overraskende nemme at lave og ser imponerende professionelle ud - helt perfekt til en hyggeaften med gæster!
Ingredienser
3 æbler
1 spsk. citronsaft
1 rulle filodej
75 g smør
1 dl rørsukker
Evt. økologisk vaniljeis
Sådan laver du æbleroser med filodej
Vask æblerne, halvér dem, og fjern stilke og kernehuse.
Skær æblerne i helt tynde skiver, og dryp dem med citronsaft.
Fold filodejen ud, og skær den i 6 stykker, der hver er 25 cm lange.
Smelt smørret, og pensl dejen med den.
Drys med rørsukker.
Læg æblerne på dejen på den lange led således, at halvdelen af dejen ligger under æbler og den anden del er fri.
Fold nu dejen delvist op over æblerne, og rul dejen sammen på den lange led til en rose.
Lav 5 roser mere på samme måde.
Sæt roserne i muffinforme, og bag dem i ovnen i ca. 15 minutter ved 200°.