Desserter og kager

Æbletærte med hvid chokolade

Bag en lækker æbletærte, der helt sikkert vil vække begejstring. Den hvide chokolade og de smagfulde tranebær får det bedste frem i æblerne, og tilsammen bliver det den perfekte æbletærte.
af Hanne Gabel, Foto: Hanne Gabel16.08.2011

Bag en dejlig æbletærte med hvid chokolade og tranebær, og pynt den med friske æbler eller fine spiselige blomster.

Prøv også: Æbletærte med mandelcreme

Opskrift på æbletærte:

Æbletærte x 2

Det skal du bruge til æbletærte:

Mørdej til æbletærte:

  • 200 g hvedemel
  • ½ æg
  • 100 g flormelis
  • 135 g smør

Mazarinmasse:

  • 100 g marcipan
  • 100 g rørsukker
  • 2 æg
  • 100 g smør
  • 25 g hvedemel
  • 25 g mandelmel
  • 50 g tørrede tranebær
  • 4 store coxorange-æbler

Var du til æbletærte? Så vil du så helt sikkert også være til tærte med bagte pærer

Sådan laver du æbletærten:

  1. Mørdej: Mørdejen til æbletærten laves at ved at ælte det kolde smør sammen med flormelis og hvedemel. Kom derefter ægget i og ælt det sammen til en mørde. Stil mørdejen til æbletærten i køleskabet 1 time.
  2. Mazarinmasse: Mazarinmassen til æbletærten giver en lækker og delikat smag. Den laves ved først at hakke tranebærrene. Marcipan og rørsukker røres sammen til en ensartet masse. Tilsæt blødt smør og rør massen jævn. Rør æg, de to slags mel og til sidst tranebærene i.
  3. Tag mørdejen ud af køleskabet, og rul den ud i to tærteforme. Du kan enten lave tærten i to på 18 cm i diameter, eller en enkelt æbletærte i en stor på 28 cm. Fordel mazarinmassen i din æbletærte(r).
  4. Drys 50 g hakket hvid Santander-chokolade over mazarinmassen, før du putter æblerne på æbletærten. Æblerne til din æbletærte skrælles, og skæres i tynde både. Læg æblebådene på den hvide chokolade og bag æbletærten ved 190° i ca. 35 minutter. Køl din æbletærte af og drys med lidt florsukker.
  5. Pynt evt. din æbletærte med lidt friske æbler eller blomster.

Find flere lækre desserter med æbler her ...

Prøv også en af disse desserter med æbler

Sponsoreret indhold