Ingredienser:
180 g mel
100 g rørsukker
½ tsk. bagepulver
100 g smeltet smør
Saft af 1 citron
3 - 4 store æbler
400 g Nestlé sødet kondenseret mælk
Tilberedning:
1. Tænd ovnen og sæt temperaturen på 150°. Smør en 30 cm. tærteform.
2. Bland mel, rørsukker og bagepulver i en lille skål. Tilsæt det varme smør og rør dejen sammen. Pres med det samme dejen ud i tærtefadet. Først et par centimeter op ad siderne og dernæst resten ud i bunden.
3. Hæld citronsaft i en skål og skræl æblerne. Fjern kernehuset og skær dernæst æblerne i smalle både.
4. Vend æblestykkerne i citronsaften og fordel dem på tærtebunden. Hæld den kondenserede mælk over æblestykkerne og sæt fadet i ovnen. Bag i 15 minutter og sæt temperaturen op til 175°.
Bag videre i 55 minutter. Altså 1 time og 10 minutter i alt.
Nyd æbletærten med god vanilleis lavet på Nestlé Sødet Kondenseret Mælk(Se Is-opskrift her på sitet).
Fordelene er mange:
• Let at bruge
• Ingen tilsætningsstoffer
• Let at have på lager
• Stivner uden brug af gelatine
• Gør karamellerne bløde
• Undgå iskrystaller i hjemmelavet is
• Med få ingredienser kan man lave lækkerier
Prøv også disse retter med kondenseret mælk: