Desserter og kager

Æbletrifli med rugbrødsrasp og gedeyoghurt

Lad dig inspirere af det nordiske køkken og brug vinterens æbler til at lave en fortryllende æbletrifli.
af Trine Hahnemann. Foto: Lars Ranek.3.01.2014

De danske æbler rækker som regel gennem hele vinteren, og det er oplagt at bruge dem i en skøn trifli. Er du vild med det nordiske køkken, er en æbletrifli med rugbrødsrasp og gedeyoghurt et lækkert punktum på en god middag.

Læs også: Opskrifter på 10 chokoladekager

Det skal du bruge til æbletrifli:
(4 personer)
Æblemos:
1 kg syrlige æbler
1 vaniljestang
200 g rørsukker
2 dl vand

Det skal du bruge til rugbrødsrasp:
300 g tørt rugbrød
20 g smør
2 spsk rørsukker

Til servering:
2½ dl Knuthenlunds gedeyoghurt

Brug også æbler i smoothies - få opskrifter på smoothies her!

Sådan laver du æbletrifli:
Udkern æblerne, men behold skrællen på. Skær dem i stykker, og kom dem i en gryde. Flæk vaniljestangen på langs, skrab kornene ud, og kom dem i gryden sammen med sukkeret. Tilsæt vand. Kog æblerne under låg ved svag varme i 10-15 minutter. Rør mosen godt igennem, og afkøl.

Rugbrødsrasp: Smuldr rugbrødet, og rist det på en varm pande. Tilsæt smør og sukker, når det begynder at tage farve. Rør ofte, så det ikke brænder på.

Saml æblekagen med skiftevis et lag rugbrødsrasp og et lag æblemos. Slut af med gedeyoghurt på toppen.

Prøv også opskriften: Æble/blåbærgalette med vaniljeflødeskum

Sponsoreret indhold