Desserter og kager

Blåbærtærte med mascarponecreme

Fantastisk bærtærte med sprød bund og en luftig creme med vanilje.
af Mai Knauer Foto: Oliver Knauer 6.09.2012

1 blåbærtærte med mascarponecreme i en springform, ca. 25 cm i diameter

Tærtedej: 100 g mandler
150 g hvedemel
75 g flormelis
125 g smør
1 æg
100 g mørk chokolade

Mascarponecreme: 250g mascarpone
¼ l piskefløde korn af 1 vaniljestang
2 spsk sukker
Fyld og pynt: 250 g friske blåbær
1 spsk revet økologisk citronskal

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Tærtedej: Skold mandlerne, og smut dem. Hæld mandlerne i en foodprocessor sammen med mel, flormelis, smør og æg, og kør dejen hurtigt sammen. Læg den i køleskabet i 30 min.

Fordel tærtedejen i en springform på 25 cm i diameter (alternativt en firkantet form på 20 x 28 cm). Bag tærtebunden i ovnen, ca. 15-20 min. ved 175°. Dejen skal være gylden.

Hak chokoladen og smelt den over vandbad. Pensl tærtebunden med chokoladen, når bunden er afkølet. Lad din blåbærtærte stå køligt, til chokoladen er stivnet.

Mascarponecreme: Pisk mascarponen med piskefløde, vaniljekorn og sukker til en luftig creme. Fordel cremen over den afkølede blåbærtærte.

Pynt: Strø blåbærrene oven på cremen, og riv til slut lidt citronskal over bærrene på din blåbærtærte.

Server blåbærtærte med mascarponecreme som afslutningen på en skøn middag i godt selskab.

BlommekageFransk chokoladekage