Gør weekenden lidt hyggeligere med denne opskrift på hjemmelavede karameller. Karameller er faktisk slet ikke så svære at lave, og du behøves ikke alverdens ingredienser. Og med den hjemmelavede version kan du selv dosere ingredienserne efter din smag. Så prøv at lav weekendens sødesager hjemme i køkkenet i stedet for den klassiske slikpose fra supermarkedet. God fornøjelse!
Tid: 30 minutter. Hviletid: Natten over.
Antal: 20-30 stk.
Psssst... Du kan rulle karamellerne i frysetørret hindbær- eller solbærpulver, hvis der skal kræses ekstra meget.
INGREDIENSER:
FREMGANGSMÅDE:
Bland fløde, sukker og glukosesirup i en gryde, og bring det i kog. Lad blandingen koge ved middelvarme i ca. 30 minutter, til karamelmassen er gylden og tyktflydende og har en temperatur på ca. 120° (mål gerne temperaturen med et sukker- eller stegetermometer). Tag gryden af varmen, og rør lakridspulver og fintrevet citronskal i.
Hæld karamelmassen i en lille form (ca. 10 x 10 cm) beklædt med bagepapir. Sæt den i køleskabet natten over.
Skær karamelmassen ud i små firkanter, og pak dem ind i pergamentpapir. Opbevar dem i en lufttæt beholder i køleskabet.
Tip: Ønsker du lidt hårdere karameller, så tag først karamelmassen af varmen, når temperaturen er 130°.