Brownies er sådan en chokoladekage, som alle elsker. Brownies er sprøde udenpå og bløde og saftige indeni, og de nærmest smelter på tungen.
Denne opskrift på brownies er med de klassiske valnødder og et twist af stærk mokka, der fremhæver smagen af den gode chokolade.
Brownies med valnødder og mokka
10 stykker brownies
Ingredienser til brownies
125 g mørk chokolade
150 g smør
200 g sukker
3 æg
75 g hvedemel
100 g valnødder
½-1 dl stærk kold kaffe
Sådan laver du brownies
Hak chokoladen groft og skær smørret i terninger. Smelt smør og chokolade sammen i en skål over vandbad. Tag skålen væk fra vandbadet.
Pisk sukker og æg sammen i en skål indtil det bliver luftigt og lyst og rør derefter den smeltede chokolade sammen med æggeblandingen.
Sigt melet og rør det i dejen sammen med hakkede valnødder og stærk kold kaffe.
Beklæd en form eller et ovnfast fad på 20 x 20 cm med bagepapir.
Smør dejen ud i formen. Bag dine brownies i ovnen ved 175° i 20-22 min. Lad den afkøle og skær den i mindre stykker brownies.
Server brownies med valnødder og mokka sammen med en god kop kaffe eller espresso.