Cheesecake er super populært, og der findes efterhånden mange caféer, der har den lækre ostekage på menuen. Men en hjemmelavet cheesecake er absolut også godt, og faktisk er den slet ikke så svær at komme i mål med, som mange umiddelbart tror.
Opskrift på klassisk cheesecake med kiksebund og friske hindbær
SE ALLE VORES DESSERTER LIGE HER!
Det skal du bruge for at lave klassisk cheesecake med kiksebund og friske hindbær
Kiksebund:
- 250 g Digestivekiks
- 125 g smør
- 1 tsk. stødt kanel
- En springform (ca. 22 cm i diameter)
Flødeostecreme:
- 3 blade husblas
- 400 g flødeost naturel
- 100 g flormelis
- 2 tsk. fintrevet skal fra 1 limefrugt, usprøjtet
- 2½ dl piskefløde
Ribsgelé:
- 1 glas ribsgelé
- 400 g friske hindbær
Sådan laver du klassisk cheesecake med kiksebund og friske hindbær
- Tænd ovnen på 175°.
- Læg kiksene i en frysepose, og knus dem ved at banke på posen med en grydeske eller med en knyttet hånd. Du kan også bruge en blender.
- Smelt smørret ved svag varme, og rør det sammen med de knuste kiks.
- Tryk kiksemassen ud i bunden af springformen.
- Sørg for, at overfladen og især kanten er pænt lige.
- Bag kiksebunden i ovnen i 10 minutter. Lad den køle helt af i formen.
Flødeostcreme:
- Læg husblassen i en stor skål koldt vand i 10 minutter.
- Pisk flødeost, flormelis og fintrevet limeskal sammen i en stor skål.
- Pisk fløden til blødt flødeskum i en anden skål. Læg den udblødte husblas i en lille gryde med det vand, som hænger ved. Smelt husblassen over vandbad eller ved meget svag varme direkte på komfuret, uden at det bobler eller koger.
- Rør 4-5 spsk. flødeskum sammen med den smeltede husblas, brug fx en dejskraber. Vend resten af flødeskummet sammen med flødeostecremen.
- Vend til sidst husblas-fløde-blandingen hurtigt sammen med flødeostecremen.
- Fordel cremen oven på kiksebunden i springformen, og vip springformen lidt i forskellige retninger, så overfladen bliver glat. Stil cheesecaken i køleskabet i ca. 2 timer, så flødeostecremen stivner.
SE OGSÅ: Find de bedste kager her!
Ribsgelé:
- Smelt ribsgeleen i en gryde ved svag varme. Den skal bare være smeltet, ikke brandvarm.
- Hæld den smeltede ribsgelé ud på den stivnede ostekage, og drej med det samme springformen rundt med hænderne, så den varme gelé fordeles jævnt ud over hele overfladen.
- Sæt hurtigt hindbærrene tæt sammen i den varme gelé, inden den når at stivne helt.
Tip! Den friske cheesecake er klar til at blive serveret, så snart geleen er stivnet. Skal kagen først serveres senere, skal den opbevares i køleskabet.
Cheesecaken kan laves i utallige variationer og er en skøn dessert til mange forskellige lejligheder, og denne opskrift på en klassisk cheesecake-opskrift med kiksebund, et tvist af kanel, lækker ostecreme - og géle og friske hindbær på toppen - vil med garanti imponere gæsterne!
Tip! En cheesecake har godt af at stå i køleskabet natten over, så hvis du har god tid, så lav den lækre ostekage en dag i forvejen.
Find flere lækre cheesecake-opskrifter herunder
CHEESECAKE MED BLÅBÆRCREME
Prøv den her skønne opskrift på cheesecake med blåbærcreme, den smager fantastisk. Se opskrift her!
KOLDSKÅL-CHEESECAKE MED JORBÆR
Koldskål er en af sommeren farvoritter, her i et mix med cheesecake. Se opskrift her!
CHEESECAKE I GLAS
En klassik cheesecake nu med en moderne servering metode. Se opskrift her!
CHEESECAKE MED PASSIONSFRUGT
Her får du en helt ny eksotisk smagsoplevesle, prøv opskriften på cheesecake med passionsfrugt. Se opskrift her!
CHEESECAKE MED APPELSIN
Imponer dine gæster med en cheesecake fyldt med smag af appelsin og et smukt ydre. Se opskrift her!