Chokoladefondant er en traditionel fransk chokoladekage med blød eller ligefrem flydende midte. Derfor kaldes chokoladefondant ofte også for blødende chokoladekage.
Chokoladefondant bages i muffinsforme, så du får nogle små kager i portionsstørrelse. Chokoladefondant er rigtig fin at servere som desserten efter en skøn middag med fransk tema.
Chokoladefondant
6 personer
Ingredienser til chokoladefondant
300 g chokolade
180 g smør
80 g mandelmel
5 pasteuriserede
æggeblommer
180 g sukker
5 pasteuriserede æggehvider
3 spsk majsstivelse
Sådan laver du chokoladefondant
Smelt chokoladen sammen med smørret og tilsæt mandelmelet. Pisk æggeblommerne lyse og skummende med sukker. Rør dem derpå i chokolademassen.
Pisk hviderne stive og vend dem i med en spatel eller metalske.
Smør 6 små forme med smør og drys med majsstivelse.
Fordel chokolademassen i formene og bag dem i ovnen ved 180° til din chokoladefondant har den ønskede konsistens. Det tager 15-30 min., alt efter hvor flydende den skal være indeni.
Stil de færdigbagte chokoladefondant koldt.
Vend dine chokoladefondant ud af formene inden servering.
Vinforslag: Rivesaltes Tuilé