Desserter

Chokolademazariner med vaniljecreme og kirsebær

Små mazarintærter, der er med smag af mørk chokolade, kirsebær og vanilje gør sig perfekt til decembers søde julebord. Få opskriften her.
af Camilla Biesbjerg Markussen15.11.2021Foto: Columbus Leth.
6 personer

Kakaomørdej

  • 100 g blødt smør
  • 60 g flormelis
  • 25 g kakao
  • 1 nip salt
  • 1 æg
  • 25 g mandelmel
  • 180 g hvedemel
  • 6 små tærteforme med løs bund, 10 cm i diameter

Chokolademazarin

  • 100 g marcipan
  • 50 g blødt smør
  • 50 g sukker
  • 1 nip salt
  • 1 æg
  • 50 g mørk chokolade

Vaniljecreme

  • 2 dl piskefløde
  • 1 spsk. flormelis
  • ½ vaniljestang
  • 3 spsk. skyr

Til servering

  • 6 spsk. Amarena-kirsebær
  • 1 spsk. usaltede pistacienødder
  • Evt. rød skovsyre

Sådan laver du chokolademazariner med vaniljecreme og kirsebær:

Kakaomørdej:

  • Rør smør sammen med flormelis, kakao og salt.

  • Rør æg i.

  • Tilsæt mandelmel og hvedemel, og saml dejen uden at ælte for meget.

  • Pak dejen ind i husholdningsfilm, og læg den på køl i 30 minutter.

  • Rul dejen ud med en kagerulle på et meldrysset bord, og beklæd de smurte tærteforme med dejen.

  • Trim kanterne for overskydende dej.

  • Sæt tærtebundene i fryseren i 1 time.

Chokolademazarin:

  • Riv marcipanen groft på et rivejern, og pisk den sammen med smør, sukker, salt og æg.

  • Smelt den mørke chokolade, og rør den i mazarinmassen.

  • Tænd ovnen på 175°.

  • Fordel chokolademazarinmassen i de kolde tærtebunde – de skal kun være ca. halvt fyldte.

  • Bag tærterne i ovnen i 20 minutter.

  • Tag formene ud af ovnen.

  • Lad dem afkøle på en bagerist.

Vaniljecreme:

  • Pisk fløde, flormelis og vaniljekorn sammen med en elpisker til let skum, og vend skyr i.

Servering:

  • Anret en stor skefuld vaniljecreme på hver chokolademazarin, og top med en skefuld syltede kirsebær inkl. lidt af lagen.

  • Pynt med finthakkede pistacienødder og evt. rød skovsyre lige inden servering.

Sponsoreret indhold