Tærten med honning, marcipan og hasselnødder er en perfekt dessert når du får gæster - den gør indtryk, men er nem at lave. Få den skønne opskrift her.
af Mikkel Karstad. Foto: Anders Schønnemann15.09.2022
Lækker og nem citrontærte
12 personer
Citrontærte:
150 g blødt smør
150 g sukker
150 g marcipan
3 hele æg
3 spsk. hvedemel
1 usprøjtet citron
3 spsk. dansk honning
50 g hasselnøddekerner
Sådan gør du:
Pisk smør, sukker og revet marcipan sammen i en skål.
Tilsæt æg lidt ad gangen, mens du fortsat pisker, til dejen er jævn.
Vend mel i skålen, og arbejd det forsigtigt ind i dejen.
Smør en tærte- eller springform med lidt smør, og fordel dejen i formen. Tænd ovnen på 170°.
Skyl og skær citronen ud i helt tynde skiver, og læg dem i et fint mønster hen over kagen. Varm honning i en lille gryde, og hæld den jævnt ud over kagen. Drys med grofthakkede hasselnødder.
Bag kagen i ovnen i 30-35 minutter, til den har fået en gylden overflade og er fast i midten. Afkøl let.
Bland yoghurt, honning, salt og fint-revet citronskal og -saft til en glat creme.
Lad cremen trække 10-15 minutter, inden den serveres til kagen.
Tip: Kom endelig ikke til at kage tærten for meget, selvom den føles blød. Marcipanen kan godt have samme konsistens som ubagt dej, når den er varm. Tærten sætter sig, når den køler af.