Desserter og kager

Crumblecake med pære og blåbær

Giv din kage et pift med kanel - det giver din crumblecake ekstra krydderi og varme til den søde frugt.
af Carsten Kyster, Camille Zarah Lawes, Susanne Palmqvist. Foto: Columbus Leth, Lars Ranek, Maria P, Anders Schønnemann3.10.2013

Crumblecake er en skøn dessert, som du kan lave ud af forskellige frugter alt efter, hvad du lige har i køleskabet, eller hvilke bær/frugter du foretrækker. Denne crumblecake med pære og blåbær giver en god blanding af det sure og søde, og så er den nem at lave, hvis du får gæster til kaffe.

Crumblecake med pære og blåbær - det skal du bruge:
Opskriften er til 4 personer

4 faste pærer
100 g frosne blåbær
4 spsk rørsukker
2 spsk kanel
125 g smør
150 g hvedemel
80 g sukker
50 g hakkede mandler

Prøv også vores opskrift på crumblecake med nødder, pære og vaniljecreme her

Crumblecake - sådan gør du:
Skræl pærerne, og del dem i både uden kernehus. Fyld dem i en frysepose sammen med blåbær, hæld sukker og kanel i, og ryst den godt, så der kommer sukkerdrys på alle frugtstykkerne. Smør et ovnfast fad med smør, og fordel frugten i. Smuldr koldt smør i melet, og bland sukker og mandler i. Drys dejen over frugterne. Fordel dejen i 4 forme på 8 x 12 cm, og bag dem i en 200° varm ovn i 8 min., eller hæld hele dejen i et smurt tærtefad, og bag kagen i en 200° varm ovn i 30-40 min.

Prøv også: Opskrift på æbletærte med hvid chokolade lige her

Sponsoreret indhold