Desserter og kager

"Den store Bagedyst": Sommertærte med friske bær

Annemette fra ”Den store Bagedyst” kommer de næste par uger til at dele nogle af sine lækre opskrifter på madogbolig.dk. I denne uge er det en fantastisk sommertærte med friske bær.
af Annemette Voss / Foto: Privat3.09.2013

Om kagen siger Annemette fra "Den store Bagedyst":

- Jeg har valgt at lave denne kage, da jeg synes, det er en rigtigt sommerklassiker. Sådan én man gerne køre langt efter. Kombinationen af de søde og syrlige bær sammen med den cremede vanillecreme og mazarinbunden er fantastisk. Og så smager den bare virkelig godt, punktum!


Opskrift på sommertærte med friske bær

Vanillecreme
3 dl sødmælk
1 dl sukker
25 g maizena
½ vanillestang
3 æggeblommer
Lidt salt
1 dl fløde - pisket til skum

Fremgangsmåde:
Rør maizena ud i en halv dl mælk. Flæk vanillestangen på den lange led og skrab kornene ud. Mas kornene sammen med en smule af sukkeret. Bland maizena-mælken sammen med vanillesukker, sukker, salt og æggeblommer. Kom resten af mælken i en gryde og varm det op til kogepunktet. Hæld æggeblandingen i og pisk kraftigt mens du koger det op. Cremen er færdig, når den er begyndt at tykne og har kogt igennem i et minuts tid. Husk at piske grundigt for at undgå, at det brænder på. Kom cremen i en skål og dæk til med husholdningsfilm. Sæt på køl.

Hyldeblomstgelé
1 dl vand
½ dl sukker
½ citron, saften
¼ dl hyldeblomstsaft
2 blade husblas

Fremgangsmåde:
Kog vand, sukker, citronsaft og hyldeblomst op i en gryde. Når alt sukkeret er smeltet tages det af blusset. Tilsæt den udblødte husblas. Lad det køle af ved stuetemperatur. Det tager en times tid. Hvis geléen når at sætte sig for meget, kan den lunes ved svag varme, til den har en mere flydende konsistens.

Mørdejsbund
3 dl hvedemel
1 dl flormelis
100 g smør
1 lille æg, sammenpisket
2 spsk mandelmel (kan udelades)

Fremgangsmåde:
Bland mel, flormelis, salt, mandelmel og smør til det minder om brødkrummer. Pisk ægget let sammen og kom det i blandingen. Saml nu dejen med hænderne. Stop så snart massen er ensartet og jævnt glat. Læg dejen i en pose og på køl i en halv time, inden den rulles ud og fyldes i en tærteform. Trykkes godt fast langs kanterne. Lav mazarinfyld, inden den bages.

Mazarinmasse
150 g marcipan
1 dl sukker
50 g blødt smør
1 æg

Fremgangsmåde:
Ælt sukker og marcipan sammen. Ælt det bløde smør i af flere omgange. Pisk ægget sammen og ælt det til sidst i massen. Fyld i tærtebunden, inden den bages. Bag bund med mazarinfyld ved 200 grader i ca. 15 min til tærten er gylden. Tag ud af ovnen.

Annemette har sin helt egen egen blog, der hedder Annemettevoss.dk!

Kransekagekant
200 g marcipan
40 g æggehvide
75 g sukker

Fremgangsmåde:
Hæld sukker og æggehvider i en skål og lad det trække i 15 min. Ælt det derefter ind i marcipanen af flere omgange. Sørg for at have en helt jævn masse. Fyldes i stofsprøjtepose med stjernetyl og fordel kransekagemassen langs den halvbagte tærtes kant. Tærten bages nu færdig ved 200 grader i 10-12 min til kransekagen har taget flot gylden farve. Køl kagen helt af. Når cremen er kølet helt af vendes den sammen med flødeskummet og fyldes i den helt kolde tærte.

Find også opskriften på en lækker hvid chokolademousse med bær lige her!

Top tærten med bær
Tærten pyntes med friske jordbær, blåbær og hindbær og glaseres med hyldeblomstgeléen, som pensles på. Drys med hakkede pistaciennødder for at få en flot kontrast til de røde bær.

Lav lækre chokoladebrud med røde bær - find opskriften her!

Du kan også følge Annemette Voss på facebook!

Sponsoreret indhold