Ordet granité betyder kornet, og det hænger sammen med, at granité er en grynet sorbet lavet af en let sukkerlage tilsat frugtsaft eller anden smagsgiver.
Granité er god til at rense ganen mellem retter, men du kan også servere den som en selvstændig dessert.
Denne opskrift på granité er lavet med espresso og kardemomme, og den er derfor perfekt til dig, der elsker smagen af kaffe. Granitéen serveres sammen med en honningcreme, som gør desserten ekstra cremet.
Den ældste dyrkede art af kaffe er arabica, der oprindeligt stammer fra Kaffa-provinsen i Etiopien.
Ordet kaffe menes at have fået sit navn efter netop denne provins. Omkring år 500 opdagede en gedehyrde, at hans geder opførte sig ekstra livligt, efter de havde spist nogle røde bær fra en plante.
Hyrden fortalte det til en munk, som besluttede sig for at prøve bærrene. Han hældte kogende vand over dem og blev opkvikket af drinken. Munken lavede ofte drikken i sit kloster, og snart blev klosteret kaldt "Det Vågne Kloster".
Antal: 8 personer
Det skal du bruge for at lave espresso- og kardemomme-granité med honningcreme
SE OGSÅ: Frisk granité med blodappelsin
Sådan laver du espresso- og kardemomme-granité med honningcreme
SE OGSÅ: Frisk granité med ananas og kokos