Desserter og kager

Gâteau au riz

Serveret med appelsin/passionssirup.
af Marie Melchior. Foto: Betina Hastoft. 16.12.2009
Câteau au riz

(6 personer)
150 g grødris
1 l sødmælk
1 vaniljestang
130 g sukker
3 æg

Sirup:
2 appelsiner (2½ dl saft)
2½ dl rørsukker
1 laurbærblad
1 tsk rosenpeber
2 stk. kanelbark
1 tsk hel koriander
1 flækket vaniljestang
3 passionsfrugter

Hæld mælken i en gryde.
Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Tilsæt vaniljestang og korn i mælken sammen med sukker. Tilsæt risene når mælken er kommet i kog.
Skru ned for blusset og læg låg på gryden. Kog ris og mælk ved svag varme i 40 min.
Afkøl blandingen til den er lun.
Pisk æggene sammen. Pisk ris­blandingen i æggene lidt efter lidt.
Fyld risblandingen i forme. Tænd ovnen på 180°.
Sæt formene i en bradepande med vand og bag dem i 35 min. til de er faste. Afkøl risbuddingerne før de tages ud af formene. Server risbudingerne med appelsin-passionssirup.

Appelsin/passionssirup:

Pres appelsinerne. Hæld appelsinsaften i en gryde sammen med rørsukker, laurbærblad, rosenpeber, kanel, koriander og vanilje. Kog det hele sammen i 30 min. og lad siruppen afkøle. Halver og udhul passionsfrugterne.
Rør passionsfrugten i siruppen.

Se forslag til GÆSTEMENU

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.