Desserter og kager

Granita med skovbær og sprød hasselkage

Server granitaen med hasselkager og friske hindbær - eller med en god vaniljeparfait
af Marie Melchior / Foto: Betina Hastoft 17.06.2009

(6 personer)
500 g optøede blandede bær
2½ dl vand
160 g sukker
1 lime
1 bakke hindbær

Blend de optøede bær til en puré. Si pureen igennem en fin sigte. Kog vand og sukker sammen. Lad siruppen koge i 2 min. og afkøl. Pres saften af limen ned i siruppen.
Bland siet puré og sukkersirup sammen. Hæld blandingen i en fryseegnet beholder.
Efter en time i fryseren røres det hele godt igennem. Efter 4-6 timer er den klar.
Skrab granitaen ud af beholderen med en gaffel og anret i glas. Granita skal være lidt ligesom sne.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Sprøde hasselkager

(10-12 stk.)
100 g hasselflager
100 g smør
100 g sukker
1 spsk mel
2 spsk piskefløde

Bland alle ingredienser sammen i en gryde og giv det hele et opkog under omrøring.
Tænd ovnen på 200°. Læg bagepapir på en bageplade og sæt små toppe med god afstand. Det kan være nødvendigt at bruge to bageplader. Er afstanden mellem kagerne ikke stor nok, smelter de sammen.
Bag kagerne 6-8 min. Afkøl kagerne let på en rist.
Til at bue kagerne bruges en kagerulle. Tag en kage af pladen, når den stadig er varm, med en palet og læg den over kagerullen så den runder. Lad den ligge ca. 1 minut.
Server granitaen med sprøde hasselkager og friske hindbær. Granitaen kan også serveres med en god vaniljeparfait.

Se hele menuen og få vinforslag og arbejdsplan