Guleroden kom til Danmark i 1500 tallet, hvor Christian 2. havde hidkladt gartnere til at plante dem på dansk jord. Idag er gulerod den 2 mest brugte grøntsag i Danmark, kun overgået af kartoffler. Gulerod kan tilberedes på mange måder, den kan anvendes både, rå, revet, kogt, nogle gange stegt eller til saft. Også selvfølgelig bruges til den idag, helt fantastiske gulerodskage lavet af Mette Blomsterberg.
Vi kender alle Mette Blomsterberg som landets ukronede kagedronning, og når du smager hendes gulerodskage, ved du, hvorfor alle elsker hendes opskrifter. Den er svampet, smuk og toppet med den lækreste flødeostcreme. Opskriften på gulerodskage er bare en af de 170 opskrifter, som hun har samlet i sin bog "Blomsterbergs Bedste". Bogen indeholder alt, hvad hjertet måtte begære af bagværk.
PRØV OGSÅ: Gulerodskage med havtorn
Den klassiske Othellolagkage smager fantastisk! Her giver vi dig opskriften fra Mette Blomsterberg! Få opskriften her!