Desserter

Hindbærkoldskål med lakridsgranola

Tag den klassiske koldskål til nye højder, og nyd den med hindbær og knasende lakridsgranola! Koldskålen er ikke kun god som dessert - den er også perfekt som en frisk og let sommermorgenmad!
Opskrift: Camilla Biesbjerg Markussen. Foto: Columbus Leth27.06.2022
4 personer

Ingredienser

  • ½ vaniljestang
  • 250 g hindbær (fra frost)
  • 100 g sukker
  • 4 æggeblommer
  • 3 dl tykmælk
  • 7 dl kærnemælk
  • ½ citron

Lakridsgranola

  • 80 g hvedemel
  • 80 g grovvalsede havregryn
  • 80 g rørsukker
  • 1 spsk. groft lakridspulver
  • 80 g smør

Til servering

  • 1 spsk. frysetørrede hindbær

Hindbærkoldskål med granola

Lakridsgranola

  1. Tænd ovnen på 185°.
  2. Bland mel, havregryn, sukker og lakridspulver i en skål.
  3. Skær smørret i tern, og smuldr det i melblandingen med fingrene til en smuldret dej.
  4. Fordel granolaen på en bageplade beklædt med bagepapir, og rist den i ovnen i 12-15 minutter, til den er gylden. Vend rundt i blandingen undervejs.
  5. Afkøl lakridsgranolaen helt, og opbevar den i en lukket beholder indtil servering.

Koldskål

  1. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud.
  2. Blend hindbær, sukker, vaniljekorn, æggeblommer, tykmælk og kærnemælk i en blender til en ensartet og lyserød koldskål.
  3. Smag kold­skålen til med citronsaft, og sæt den på køl i mindst 1 time før servering.

Servering

  1. Anret hindbærkoldskålen i skåle, og drys med lakridsgranola og frysetørrede hindbær.

Sponsoreret indhold