Ingredienser til hindbærmousse:
½ vaniljestang
1 citron
200 g frosne hindbær
100 g sukker
4 blade husblas
1 pasteuriseret æggehvide
20 g flormelis
2½ dl piskefløde
2 dl friske hindbær
evt. mynte og lidt flormelis til pynt
Sådan laver du hindbærmousse:
Skrab kornene ud af vaniljestangen, pres saften fra citronen, og varm det op i en gryde sammen med hindbær og sukker. Rør i blandingen indtil sukkeret er smeltet. Udblød husblas i koldt vand i ca. 10 min. Pres vandet fra, og smelt husblassen i hindbærrene. Blend det hele, og sigt det igennem en fin si. Lad pureen køle af, indtil den er ca. 40-50°. Pisk æggehviden stiv sammen med flormelis, og vend i pureen. Pisk fløden til flødeskum, og vend den i din hindbærmousse. Fordel den færdige hindbærmousse i portionsglas, og stil på køl i 2-3 timer. Pynt evt. med friske hindbær og mynteblade. Så har du en skøn hindbærmousse, som gæsterne helt sikkert vil værdsætte.
Tip: Anret den pink hindbærmousse i et cocktailglas med stilk.
Servér eventuelt et glas cava til din hindbærmousse. Syren i cava passer rigtig godt til hindbærmousse.
Hindbærmousse går rigtig godt som dessert i en 3-retters menu.
Find flere opskrifter på mousse i galleriet nedenfor.